HUB-ul UTCN a găzduit Noaptea Muzeelor

UTCN s-a înscris și în acest an în circuitul evenimentului ”Noaptea Muzeelor” cu ExpoTech@UTCN la care au participat peste 10 000 de vizitatori care s-au bucurat de o incursiune în universul inovației și tehnologiei.

Expoziția a fost găzduită pentru prima dată în incinta HUB-ului UTCN (fosta Casă de Modă) de pe strada G. Barițiu nr. 4 – 6, sâmbătă, 18 mai, între orele 18 - 24.

Au fost expuse echipamente și logistică din cele mai diverse arii ale tehnologiei: jocuri interactive cu roboți mobili și zburători, aplicații de viziune artificială, mașini BFMC, Hexabot Spider, Self-balancing motorcycle, drone, mașina solară Solis și de formula 1, poduri din paste făinoase, macheta din lemn de balsa participantă la Seismic Design Competition, simulator de conducere auto, stand energii regenerabile, cameră termoviziune, stand iluminat ambiental, casa smart, stand robotelier cu roboței și proiecte interactive realizate de studenți,  aplicații de tip brain control, sumo roboți autonomi, scanere și imprimante 3D, gravură laser, stand realitate virtuală și augumentată și fascinantul robot umanoid Pepper alături de micuțul Nao.

Totodată, publicul larg s-a putut bucura și de arhitectură în miniatură și diverse experimente din domeniul ingineriei mediului -  poluanți atmosferici, în apă, precum și din domeniul ingineriei materialelor, precum dispozitivul cu efect cu memoria formei, demonstrator levitație magnetică și diverse microscoape.  

         

 

 

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici: https://www.utcluj.ro/media/documents/2024/noaptea_muzeelor_wDyw8q8.pdf

 

Go back