UTCN a inaugurat oficial lucrările pentru Institutul de Cercetare în Inteligență Artificială

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a organizat azi, 24 mai 2024, evenimentul oficial de inaugurare a lucrărilor pentru Institutul de Cercetare în Inteligență Artificială. Alături de conducerea universității, la ceremonie au luat parte reprezentanți ai autorităților locale și naționale, dar și reprezentanți ai mediului socio-economic și ai marilor companii partenere.

Rectorul UTCN, domnul Prof. dr. ing. Vasile Țopa, a subliniat în deschiderea evenimentului: „Este o zi mare nu numai pentru Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, este o zi importantă pentru oraș, pentru Transilvania și pentru România. Aici se va edifica, în 18 luni, o construcție care are 14 mii de metri pătrați desfășurați, 33 de laboratoare și va putea să pună împreună inteligența a 300 de oameni. Vor lucra masteranzi, doctoranzi și cercetători și dorim ca acest hub al inteligenței artificiale să adune tot ce este mai bun din România pentru că, de fapt, dorim să fim un pol de excelență în inteligența artificială.”

          

Știrea pe larg aici: https://www.utcluj.ro/media/documents/2024/Stire_Institut_de_Cercetare_in_Inteligenta_Artificiala.pdf

Go back