Personalități  marcante - Alumni de succes

Attila Pálfalvi

Prof. dr. ing. Palfálvi Atilla este primul absolvent al Institutului Politehnic din Cluj care devine rector al instituției. Palfálvi Atilla continuă cercetările deschise de mentorul său, Alexandru Domșa, în domeniul teoriei și practicii industriale a metalurgiei pulberilor, beneficiind de stagii profesionale importante în epocă - Kiev, Leningard, Moscova, Dresda, Stuttgart, Stockholm, Florența sau Budapesta. În timpul rectoratul lui Palfálvi Atilla iau ființă noi specializări ale Politehnicii clujene - Automatică și Calculatoare și Electronică și Telecomunicații, în cadrul Facultății de Electrotehnică (1977).

Interesele sale de cercetare includ tehnologia materialelor, metalurgia pulberilor și robotica. În cadrul tezei sale de doctorat, a dezvoltat un proces în premieră mondială pentru producerea de pulberi de fier reduse din oxizi. Lucrările sale au fost publicate în șase limbi. 11 dintre invențiile sale au fost brevetate, iar majoritatea au fost utilizate în sectorul ingineriei mecanice și al metalurgiei pulberilor.

 

Dacă aveți sugestii de personalități marcante pe care le putem afișa pe aceasta pagină, vă rugăm să ne scrieți la adresa alumni@staff.utcluj.ro .

UTCN - Departamentul ALUMNI Str. Memorandumului, nr. 28, 400114 Cluj-Napoca, România